• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення пам`яті великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка

Відзначення пам`яті великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка

2019-03-14

/Files/photogallery/1440/54516514_2220079284719432_7201297675801591808_n.jpg
Безсмертний Кобзар
З дитячих літ ми знаємо, що березневі дні – то Шевченкові дні. Адже у цю весняну пору вшановується пам'ять про всесвітньовідомого поета Т.Г.Шевченка – національного генія українського народу. 9 березня вся Україна святкувала 205 річницю з дня народження Великого Кобзаря.
У Кунинській ЗОШ І-ІІ ступенів цими днями було проведено театралізоване дійство, присвячене пам’яті поета, який став славою і гордістю українського народу. Учні і вчителі школи зібралися щоб вшанувати пам'ять Шевченка. Багато років минуло з того часу, коли його тіло знайшло спочинок в українській землі, під українським небом, а ім’я стало безсмертним.
Учні поезією самого Тараса розказали про тяжку, непередбачувану і невблаганну долю поета, його талант, увагу до нього з боку мільйонів, а також гнітючу самотність, яку відчував Кобзар упродовж всього життя.
Чи не найцікавішою частиною свята стала інсценізація поеми Шевченка «Мар’яна - черниця» у виконанні учениці 6 класу Розумійко Ірини та учня 8 класу Близнака Любомира. Також інсценізація уривків поем «Причинна», «Катерина», «Русалка» у виконанні учениць 6 класу (Рафи Вікторії, Рафи Софії, Липницької Анастасії, Яськів Ольги).
Вірш «Думка» неперевершено виконала учениця 4 класу Пирсько Марія.
Учні відобразили життя і творчість поета з дитячих літ до років зрілості. Роль малого Тарасика чудово зіграв учень 6 класу Сало Денис, а його матері та батька учениця 6 класу Яськів Ольга та учень 8 класу Марцін Василь. В артистичному виконанні учень 9 класу Чапляк Василь зіграв роль дорослого Тараса – солдата.
Окрасою свята були пісні у виконанні шкільного ансамблю. Серед них «Шевченкові рядки», «Така її доля», «Садок вишневий коло хати», «Пісня про Кобзаря», «По діброві вітер віє», «Шевченкові слова».
Пісні, які звучали на святі, вже півтора століття співає український народ, а скільки ще співатиме, залежить від нас з вами. Адже нам творити долю українського народу.
Усі фото тут
Кiлькiсть переглядiв: 405

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.