Свято Миколая

2018-12-18

/Files/photogallery/1440/миколая.jpg

ЙДЕ ДО ДІТЕЙ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ

Є у нас своя родина,
Є верба, і є калина,
Пісня, мова солов'їна-
Все це наша Україна.
Країна моя на звичаї багата,
А ми, українці, їх мусимо знати.
Як народ наш зимував
Й зимові свята шанував.

Саме такими словами розпочалося найулюбленіше свято, яке з нетерпінням чекали всі діти Кунинської загальноосвітньої школи 1 – 2 ступенів– день Святого Миколая, який завітав в Україну з першим снігом і заметілями.

Учителі школи Вахула Наталія Павлівна, Марцін Оксана Василівна та Хміляр Світлана Володимирівна доклали всіх зусиль, щоб це свято справді стало казковим і незабутнім, щоб до кожного школяра прийшло справжнє диво. Щира подяка всім, хто приєднався до його проведення, батькам за яскраві казкові костюми.Найщиріші побажання нашим маленьким артистам, без яких не відбулося б це свято.

Першими на лісовій галявині, яка задрімала в зимовому сні, закружляли у веселому таночку по – казковому чарівні легесенькі сніжинки. Його виконали учениці другого класу. Їм на зміну поспішають маленькі помічниці Чудотворця Миколая – ясненькі Зіроньки (учениці четвертого класу) , щоб розпитати дітей, що відомо їм про Святого і чому по всьому світу про нього лине слава.

Наступна сцена – поява Ангелят (Різничок Ольга та Ціп Лілія), які сповіщають, що коли Миколай мандрував лісами, полями і сів відпочити, тохтось у нього поцупив торбинку з подарунками. І тепер він не може прийти до дітей, доки не знайде її. ДопомогтиСвятому вирішили діти: хлопчик Олег Безстрашніков та дівчинка Анна Бобик. Проте хитра Баба – Яга (Вовчок Олександра) та її помічники – чортики стають на заваді. Але на допомогу прибігли Сорока, Зайчик, Білочка, Вовк і Ведмідь, ролі яких виконували учні першого класу. А Баба Віхола, четвертокласниця Пирсько Марія, простелила дітям дорогу до дванадцятьох місяців, які змогли відшукати гостинці святого Миколая.

Завершували свято учні другого класу, які підготували вірші, пісеньки, колядки,бажали дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не сваритися, обіцяли добре навчатися, шанувати рідне слово, рідну українську мову. Тому під голосні звуки дзвіночків і спів Ангелів поспішив до дітей

Чудотворець Миколай.За активну участь у святі учні отримали солодощі, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість і вдячність«МХП Захід - Агро» за надані подарунки.

Щирими вітаннями обдарував Святий всіх присутніх, привітавз наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим, побажав здоров’я, щастя, радості, спокою і миру.

Ще довго лунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить», колядки, веселий сміх щасливих дітей.

Вчитель української мови і літератури Світлана Хміляр

Фото із свята тут

Кiлькiсть переглядiв: 498

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.